Welkom op de website van v.v. Wardy Ferwert!
Nieuws
NOV
27
Algemene ledenvergadering 2017-2018
Langs deze weg nodigt het bestuur u allen van harte uit voor de algemene ledenvergadering van v.v. Wardy...
Deze ledenvergadering wordt gehouden op donderdag 30 november a.s. om 21.00 uur in de kantine van sportpark 'de Boppeslach'. Wij willen u vragen om zoveel mogelijk aanwezig te zijn.

De vereniging bestaat uit allemaal verschillende leden, en deze kunnen o.a. op deze avond hun inbreng kenbaar maken!
 
Na afloop is er gelegenheid om even gezellig na te zitten onder genot van een hapje en een drankje.
 
Bestuur v.v.Wardy

NOV
15
WBM dames thuis tegen Ternaard VR1
De WBM dames verliezen thuis met 0-3 van Ternaard VR1...
Op 11 november mochten de dames thuis aantreden tegen vv Ternaard VR1. Ternaard had afgelopen week met 3-1 gewonnen van de toen nog ongeslagen koploper Blija, dus een makkie zou het vandaag niet gaan worden. We hadden vandaag aardig wat spelers tot onze beschikking, alleen was niet iedereen 100%, dus het kwam goed uit dat we zo’n 4 wissels hadden vandaag. Marieke keepte vandaag weer bij ons.
 
De eerste helft was het leukst om te zien vandaag, er werd vandaag wel veel op het middenveld gespeeld, waardoor er niet superveel kansen waren. Na 10 minuten spelen was er wel het eerste echte gevaar van Ternaard. De bal ging uit een corner maar net naast. Vlak daarna vloog de bal er wel in voor Ternaard. Onnodig balverlies in de verdediging, en de speelster van Ternaard scoorde met een schot vanaf de 16 meter. Het spel speelde zich vandaag vooral af op het middenveld en iets meer op onze helft, maar we hielden toch wel goed stand. Helaas gingen veel aannames en passes fout (mede door een hobbelig veld), en daardoor ging het voetballend niet echt lekker bij ons vandaag. Na een half uur spelen kwam Ternaard 1 op 1 met keeper Marieke, maar de aanvaller schoot de bal recht op Marieke, en dus bleef het nog 0-1. Even later kwamen wij er gevaarlijk uit. Brenda gaf een mooie steekpass op Anna, maar de bal ging net iets te hard voor Anna om te kunnen schieten, en de keeper van Ternaard kon redden. Aan de andere kant kreeg Ternaard weer een goed kans, maar die schoten ze over. Na 40 minuten spelen kreeg Brenda een aardig kans na een mooie pass van Ilse, maar het schot werd uit de hoek gehaald door de keeper van Ternaard. Maar vlak voor rust was het weer Ternaard dat wist te scoren. Weer na onnodig balverlies achterin, een de aanvalster schoot de bal onhoudbaar in de hoek van het doel. Zo gingen we de rust in met een 0-2 tussenstand. Maar ondanks dat waren we echt niet kansloos vandaag, dus we wilden in de tweede helft toch proberen om toch voor minimaal een punt te gaan.
 
Helaas wist Ternaard snel na de rust al de 0-3 te maken. Na eerst een redding van Marieke kreeg Ternaard vlak daarna een goede kans. Er werd slecht verdedigd en de aanvaller kon zo makkelijk de bal in het doel schieten. Dit was toch wel een klap waardoor het geloof op een punt vandaag toch wat verdween. Toch bleven we op dezelfde manier doorgaan, om toch nog een doelpunt te proberen te maken. Zo vloog een indraaiende corner van Charlotte er nog bijna in, maar de keeper tikte de bal net over de lat. Ook probeerde Charlotte het nog met een afstandsschot, maar de bal vloog in het zijnet. Ternaard probeerde ook nog een goal te maken, maar Marieke keepte verder goed vandaag, en die liet vandaag niet zomaar iets door. Halverwege de tweede helft kregen wij misschien we de grootste kans van vandaag. Brenda kwam 1 op 1 met de keeper van Ternaard, maar ze schoot de bal hoog over het doel. Ook een poging van afstand van Brenda even later vloog er niet in. Er gebeurde verder niet zoveel meer, en zo eindigde de wedstrijd in 0-3.
 
Er had misschien wel meer in gezeten, maar Ternaard was vandaag toch wel de betere ploeg. Volgende week weer een nieuwe kans, dan spelen we uit tegen Suawoude VR1.

NOV
06
WBM dames uit tegen Hurdegaryp VR2
De WBM dames pakken hun eerste punt in de competitie tegen Hardegarijp VR2
Op zaterdag 4 november speelden de WBM dames uit tegen vv Hardegarijp VR2. We wilden vandaag zorgen dat we van de 0 punten in de competitie af kwamen, na 3x te hebben verloren met een minimaal verschil. Vandaag hadden we 14 speelsters, waaronder Nina die na een lange knieblessure weer een wedstrijd mocht spelen als keeper. Dit kwam ook nog eens goed uit omdat er vandaag geen andere keeper was.
 
We speelden de eerste helft zoals alle wedstrijden tot nu toe, vrij matig. Hierdoor kon Hardegarijp veel de aanval zoeken, en dus ook kansen creëren. Maar mede doordat ze de bal te veel rond speelden in plaats van eens te schieten, kwamen ze eerst nog niet tot scoren. Ook werden de aanvallers van de tegenstander regelmatig buitenspel gezet door onze verdediging, waardoor ze ook niet superveel kansen kregen. Wij kwamen er soms nog uit via de vleugels, maar omdat het middenveld nog niet zo lekker in de wedstrijd zat konden we de bal niet vasthouden voorin. Wel was het Lise die de openingstreffer maakte, toch wat tegen de verhoudingen in. Helaas wist Hardegarijp uit een corner later de 1-1 te maken. De bal stuitte via de rug van één van onze spelers in het doel, en zo viel een beetje lullig de gelijkmaker. Ook wist Hardegarijp de 2-1 te maken met een schot die net te hoog was voor Nina om te redden.
 
In de tweede helft speelden we veel beter, het middenveld sloot overal goed aan, waardoor Hardegarijp minder grip op ons spel kreeg, en wij meer grip op hun spel. Toch kreeg Hardegarijp snel een hele grote kans, maar de goed uitgekomen Nina raakte de bal nog met de punt van de schoen waardoor de bal net via de paal weer het veld in kwam, en Anneke kon de bal vervolgens wegwerken. Aan de andere kant kwamen wij er vooral weer via de vleugels uit, en vooral Lise en Brenda waren gevaarlijk aan onze kant. Het was dus ook niet zo’n verrassing dat Lise de verdiende 2-2 maakte. Die kreeg ook nog een paar andere goede kansen, waaronder een goed schot op de lat, maar helaas wilde niet alles het doel in vliegen. Hardegarijp kwam de tweede helft verder nauwelijks meer tot kansen, en het was voor ons zaak om te scoren en de punten te pakken. Halverwege de tweede helft kregen we een penalty nadat Brenda in een duel in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. Charlotte nam de penalty en schoot de bal goed binnen, en maakte zo de 2-3. Hardegarijp was vrij kansloos, en we dachten eigenlijk de punten wel binnen te hebben. Maar aan het einde van de wedstrijd kwamen ze er nog één keer uit door onnodig balverlies. Ze kwamen met een speler meer voor de goal, en speelden het goed uit. Hun aanvaller kon uiteindelijk uithalen, en schoot de bal in het doel. En daarmee eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.
 
Zonde, want gezien de tweede helft had er meer ingezeten. De eerste helft was het echter bijna de omgekeerde wereld, dus uiteindelijk was een gelijkspel wel terecht. Het eerste punt is binnen in de 4e klasse, en als we voortaan elke wedstrijd zo spelen als in de tweede helft vandaag zullen er snel meer punten volgen dames!

Nieuwsarchief bekijken
Activiteiten

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws? Volg ons op Facebook!
Programma en uitslagen

Bezoekadres
Sportpark 'de Boppeslach'
De Boppeslach 1
9172 MH  FERWERT
0518 - 41 26 33
Secretariaat
P/a Johannes Wildeboerstraat 10
9172 NL  FERWERT

Wedstrijdsecretariaat
P/a Trompethoarn 31
9051 MP  STIENS
06 - 20 41 87 92

Sponsoren: