Nieuws

WBM dames thuis tegen Ternaard VR1

De WBM dames verliezen thuis met 0-3 van Ternaard VR1

Op 11 november mochten de dames thuis aantreden tegen vv Ternaard VR1. Ternaard had afgelopen week met 3-1 gewonnen van de toen nog ongeslagen koploper Blija, dus een makkie zou het vandaag niet gaan worden. We hadden vandaag aardig wat spelers tot onze beschikking, alleen was niet iedereen 100%, dus het kwam goed uit dat we zo’n 4 wissels hadden vandaag. Marieke keepte vandaag weer bij ons.

De eerste helft was het leukst om te zien vandaag, er werd vandaag wel veel op het middenveld gespeeld, waardoor er niet superveel kansen waren. Na 10 minuten spelen was er wel het eerste echte gevaar van Ternaard. De bal ging uit een corner maar net naast. Vlak daarna vloog de bal er wel in voor Ternaard. Onnodig balverlies in de verdediging, en de speelster van Ternaard scoorde met een schot vanaf de 16 meter. Het spel speelde zich vandaag vooral af op het middenveld en iets meer op onze helft, maar we hielden toch wel goed stand. Helaas gingen veel aannames en passes fout (mede door een hobbelig veld), en daardoor ging het voetballend niet echt lekker bij ons vandaag. Na een half uur spelen kwam Ternaard 1 op 1 met keeper Marieke, maar de aanvaller schoot de bal recht op Marieke, en dus bleef het nog 0-1. Even later kwamen wij er gevaarlijk uit. Brenda gaf een mooie steekpass op Anna, maar de bal ging net iets te hard voor Anna om te kunnen schieten, en de keeper van Ternaard kon redden. Aan de andere kant kreeg Ternaard weer een goed kans, maar die schoten ze over. Na 40 minuten spelen kreeg Brenda een aardig kans na een mooie pass van Ilse, maar het schot werd uit de hoek gehaald door de keeper van Ternaard. Maar vlak voor rust was het weer Ternaard dat wist te scoren. Weer na onnodig balverlies achterin, een de aanvalster schoot de bal onhoudbaar in de hoek van het doel. Zo gingen we de rust in met een 0-2 tussenstand. Maar ondanks dat waren we echt niet kansloos vandaag, dus we wilden in de tweede helft toch proberen om toch voor minimaal een punt te gaan.

Helaas wist Ternaard snel na de rust al de 0-3 te maken. Na eerst een redding van Marieke kreeg Ternaard vlak daarna een goede kans. Er werd slecht verdedigd en de aanvaller kon zo makkelijk de bal in het doel schieten. Dit was toch wel een klap waardoor het geloof op een punt vandaag toch wat verdween. Toch bleven we op dezelfde manier doorgaan, om toch nog een doelpunt te proberen te maken. Zo vloog een indraaiende corner van Charlotte er nog bijna in, maar de keeper tikte de bal net over de lat. Ook probeerde Charlotte het nog met een afstandsschot, maar de bal vloog in het zijnet. Ternaard probeerde ook nog een goal te maken, maar Marieke keepte verder goed vandaag, en die liet vandaag niet zomaar iets door. Halverwege de tweede helft kregen wij misschien we de grootste kans van vandaag. Brenda kwam 1 op 1 met de keeper van Ternaard, maar ze schoot de bal hoog over het doel. Ook een poging van afstand van Brenda even later vloog er niet in. Er gebeurde verder niet zoveel meer, en zo eindigde de wedstrijd in 0-3.

Er had misschien wel meer in gezeten, maar Ternaard was vandaag toch wel de betere ploeg. Volgende week weer een nieuwe kans, dan spelen we uit tegen Suawoude VR1.