Nieuws

WBM dames uit tegen Hurdegaryp VR2

De WBM dames pakken hun eerste punt in de competitie tegen Hardegarijp VR2

Op zaterdag 4 november speelden de WBM dames uit tegen vv Hardegarijp VR2. We wilden vandaag zorgen dat we van de 0 punten in de competitie af kwamen, na 3x te hebben verloren met een minimaal verschil. Vandaag hadden we 14 speelsters, waaronder Nina die na een lange knieblessure weer een wedstrijd mocht spelen als keeper. Dit kwam ook nog eens goed uit omdat er vandaag geen andere keeper was.

We speelden de eerste helft zoals alle wedstrijden tot nu toe, vrij matig. Hierdoor kon Hardegarijp veel de aanval zoeken, en dus ook kansen creëren. Maar mede doordat ze de bal te veel rond speelden in plaats van eens te schieten, kwamen ze eerst nog niet tot scoren. Ook werden de aanvallers van de tegenstander regelmatig buitenspel gezet door onze verdediging, waardoor ze ook niet superveel kansen kregen. Wij kwamen er soms nog uit via de vleugels, maar omdat het middenveld nog niet zo lekker in de wedstrijd zat konden we de bal niet vasthouden voorin. Wel was het Lise die de openingstreffer maakte, toch wat tegen de verhoudingen in. Helaas wist Hardegarijp uit een corner later de 1-1 te maken. De bal stuitte via de rug van één van onze spelers in het doel, en zo viel een beetje lullig de gelijkmaker. Ook wist Hardegarijp de 2-1 te maken met een schot die net te hoog was voor Nina om te redden.

In de tweede helft speelden we veel beter, het middenveld sloot overal goed aan, waardoor Hardegarijp minder grip op ons spel kreeg, en wij meer grip op hun spel. Toch kreeg Hardegarijp snel een hele grote kans, maar de goed uitgekomen Nina raakte de bal nog met de punt van de schoen waardoor de bal net via de paal weer het veld in kwam, en Anneke kon de bal vervolgens wegwerken. Aan de andere kant kwamen wij er vooral weer via de vleugels uit, en vooral Lise en Brenda waren gevaarlijk aan onze kant. Het was dus ook niet zo’n verrassing dat Lise de verdiende 2-2 maakte. Die kreeg ook nog een paar andere goede kansen, waaronder een goed schot op de lat, maar helaas wilde niet alles het doel in vliegen. Hardegarijp kwam de tweede helft verder nauwelijks meer tot kansen, en het was voor ons zaak om te scoren en de punten te pakken. Halverwege de tweede helft kregen we een penalty nadat Brenda in een duel in het strafschopgebied naar de grond werd gewerkt. Charlotte nam de penalty en schoot de bal goed binnen, en maakte zo de 2-3. Hardegarijp was vrij kansloos, en we dachten eigenlijk de punten wel binnen te hebben. Maar aan het einde van de wedstrijd kwamen ze er nog één keer uit door onnodig balverlies. Ze kwamen met een speler meer voor de goal, en speelden het goed uit. Hun aanvaller kon uiteindelijk uithalen, en schoot de bal in het doel. En daarmee eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Zonde, want gezien de tweede helft had er meer ingezeten. De eerste helft was het echter bijna de omgekeerde wereld, dus uiteindelijk was een gelijkspel wel terecht. Het eerste punt is binnen in de 4e klasse, en als we voortaan elke wedstrijd zo spelen als in de tweede helft vandaag zullen er snel meer punten volgen dames!