Nieuws

WBM dames "derde bekerwedstrijd"

De WBM dames verliezen de derde bekerwedstrijd tegen GAVC VR1 met 0-7

Zaterdag 21 oktober werd de inhaalwedstrijd voor de beker tegen GAVC gespeeld. GAVC uit Grou is net als wij dit seizoen een ploeg die in de 4e klasse speelt. In de beker hadden zij 2 keer gewonnen van St. Annaparochie VR2 (3-0) en van CVO (0-10), waar wij ook beide wedstrijden hadden gewonnen met 3-7 en 0-11. Hierdoor hadden wij aan een gelijkspel dus genoeg om door te gaan in de beker. Gezien deze feiten konden we dus een spannende wedstrijd verwachten. Er werd wederom gespeeld op het B-veld van Wardy dat door de regen nog minder was geworden. We hadden vandaag 4 wissels.

Al vanaf het begin was duidelijk dat GAVC een goed voetballende ploeg was, en het duurde ook maar 5 minuten tot ze de voorsprong pakten. Ze kwamen er snel uit met veel spelers en ondanks een handje tegen de bal van onze keeper Anna-Lynn belandde de bal toch in het doel. Aan de andere kant ging een afstandsschot van Nieke net langs het doel. We hadden het vandaag erg moeilijk met het goede voetbal en fysiek sterke spel van GAVC. Na een kwartier spelen viel ook de 0-2, een corner werd goed ingekopt. En 5 minuten later leek het 0-3 te worden nadat onze keeper de bal verkeerd raakte, maar ze wist gelukkig zodanig te redden dat Gretha de bal vervolgens weg kon werken. Vlak daarna werd het wel 0-3. Uit een inworp kwam GAVC met goed voetbal in de 16, en de bal werd keurig het hoekje geplaatst waardoor onze keeper kansloos was. In de 30e minuut kregen wij onze grootste kans uit een corner. De keeper zit mis bij de eerste paal en Hanneke schoot de bal net langs de verkeerde kant van de paal. En even later dribbelde Brenda zich langs 3 tegenstanders maar het schot met links was niet gevaarlijk. En weer even later maakte GAVC de 0-4. Een paar minuten voor rust kreeg Lise nog een kans nadat ze diep werd gestuurd, maar ook zij moest met links schieten en kon het de keeper niet moeilijk genoeg maken. Vervolgens maakte GAVC ook nog de 0-5, waar de verdediging de bal niet weg kreeg en de aanvaller schoot de bal in het hoekje.

In de tweede helft kwamen wij er aanvallend nauwelijks meer aan te pas. GAVC kreeg nog steeds kansen, ook eentje snel na de rust. Het eerste schot was op de paal, en de rebound ging gelukkig over. Niet veel later werd het wel 0-6 door weer een goed schot in de hoek van het doel. GAVC leek ook bijna nog een keer te scoren uit een corner, maar onze keeper zat er goed bij. Rond de 65e minuut viel de 0-7. Dit was ook de eindstand. GAVC had verdiend gewonnen vandaag, ze waren gewoon een klasse beter.

Volgende keer spelen we weer voor de competitie thuis tegen Leovardia, die ons, gezien de uitslagen tot nu toe, hopelijk wat beter zal liggen.