Nieuws

WBM dames derby tegen Blije/Holwerd

De WBM dames verliezen de derby tegen Blija/Holwerd nipt met 1-2

Op zaterdag 14 oktober stond de derby tegen Blija/Holwerd op het programma. Ook was dit onze eerste thuiswedstrijd van het seizoen. We wilden dus graag wat laten zien, en vooral ook winnen. Dit deden we vandaag met een brede selectie van 15 speelsters. Op het zware hobbelige B-veld in Ferwerd werd er om 14.30 afgetrapt.

Na 11 minuten kreeg Blija een grote kans op de openingstreffer. Een doelpoging wordt gepareerd door keeper Marieke, en de bal belandde weer bij Blija in de voeten, maar het schot ging gelukkig over. Even later scoorde Blija wel, maar nu vanuit buitenspelpositie, dus de goal werd afgekeurd. Blija was iets feller, en was daardoor vooralsnog de bovenliggende partij. Na 20 minuten kregen wij ook eindelijk onze eerste kans. Lise gaf de bal vanaf de rechterkant diep richting de goal van Blija, en Brenda kreeg de bal. Helaas tikte ze vervolgens de bal te ver voor haar uit waardoor de keeper van Blija de bal kon pakken. Aan de andere kant kwam Blija 1 op 1 met keeper Marieke, en die kon een goal van de tegenstander voorkomen. En even later werd Blija weer gevaarlijk, maar nu werd er goed ingegrepen door Gretha. Tot de rust was het met name Blija die gevaarlijk was, maar ze wisten gelukkig niet te scoren in de eerste helft, ondanks nog een paar hele grote kansen vlak voor de rust.

In de tweede helft kwamen we er aanvallend nu wel aan te pas. Misschien had het iets te maken met het feit dat Blija geen grensrechter had neergezet, omdat hun spelers niet konden vlaggen. Maar we kregen nu wel meer kansen. Het voetbal was nog steeds niet goed, het spel was erg slordig mede doordat er fel gespeeld werd vandaag. Toch was het weer Blija dat snel de eerste kans kreeg, maar Marieke wist weer redding te brengen. Aan de andere kant probeerde Elske het eens met een afstandsschot maar die ging helaas naast. Ilse kreeg nog een mooie kans, maar de keeper kwam ver het doel uit en daardoor schoot ze de bal net naast. In botsing met de keeper van Blija raakte ze ook nog geblesseerd. We zaten nu in een goede fase, waarin we toch best gevaarlijk werden, en Blija moeilijk eronderuit kon voetballen. Uiteindelijk was het Simone die de 1-0 maakte, na een scrimmage voor het doel van Blija. Helaas viel 7 minuten later de gelijkmaker alweer, de aanvaller van Blija was snel genoeg om weg te komen bij de verdedigers en scoorde nu wel, 1-1. En even later wist Marieke wel weer 2 keer snel achter elkaar te redden op pogingen van de tegenstander. Met nog een kwartier te gaan kregen wij een vrije trap op het middenveld. Simone schoot de bal voor het doel van Blija, en Brenda wist daaruit net niet te scoren. Even later viel de 1-2 voor Blija. Een goede poging belandde op de lat, maar de bal kwam terug in de voeten van een aanvaller van Blija, en die kon simpel de goal maken. Met nog een paar minuten te gaan probeerde Elske het nog twee keer met een schot, maar beide pogingen belandden niet in het doel van Blija. En zo was de eindstand 1-2.

Helaas de derde wedstrijd op rij verloren, weer met een miniem verschil, maar het is niet anders. Volgende week spelen we de inhaalwedstrijd voor de beker thuis tegen GAVC VR1, waar we met een gelijkspel doorgaan naar de volgende ronde.