Nieuws

WBM dames tweede competitiewedstrijd

De WBM dames verliezen onnodig met 3-2 bij VIOD VR3

Op de regenachtige zaterdag 7 oktober speelden de WBM dames tegen VIOD VR3 in Driesum. We hadden vandaag helaas geen echte keeper mee, dus we begonnen de eerste helft met Gaby op doel, en die ruilde in de rust met Gretha van positie. Achterin stonden de eerste helft Gretha, Anneke, Marrit en Wendy, op het middenveld Ilse, Charlotte en Nieke, en voorin hadden we eerst Brenda, Elske en Hanneke. Op de bank zaten nieuwkomers Anna en Ypie (beiden uit Birdaard).

We begonnen de eerste minuten erg goed, we kregen gelijk een grote kans, maar helaas stond Brenda net buitenspel. En ook een vroege corner leverde geen goal op. Aan de andere kant was het plotseling VIOD die na 8 minuten een goal maakte. Ongelukkig balverlies achterin van Gretha, en de aanvaller van VIOD kon zo op keeper Gaby af, en schoot de bal er prima in. Zo stonden we zomaar 1-0 achter. En niet veel later werd VIOD weer gevaarlijk, maar nu wist Wendy net op tijd in te grijpen achterin. Het was toch VIOD die vooral gevaarlijk was de eerste helft. We voetbalden met vlagen best aardig, maar aanvallend wisten we er niet echt uit te komen, en verdedigend werden er te veel fouten gemaakt om de controle te kunnen houden. Na een half uur spelen kwam VIOD op 2-0. Hun aanvaller stond helemaal vrij en kon ook vrij uithalen, en faalde niet. Even later kwam VIOD weer met een doelpoging, maar nu wist Gaby te redden. Uiteindelijk was de ruststand 2-0.

In de rust werden er een paar kleine aanpassingen gedaan in de opstelling, en dit zorgde ervoor dat we in de tweede helft veel beter voor de dag kwamen. We begonnen weer sterk, en Charlotte stuurde direct Brenda de diepte in. Die koos echter om niet voor haar eigen kans te gaan, en daardoor was de kans op een doelpunt min of meer verkeken. Tien minuten later probeerde Brenda het met een afstandsschot, en de keeper van VIOD wist nog net te redden. En niet lang daarna kwam er ook een afstandsschot van Elske die met moeite tot corner werd verwerkt door de keeper. In de 65e minuut maakten we dan eindelijk de verdiende 2-1. Een snelle inworp van Ilse belandde bij Brenda, die de bal voor het doel gaf en Elske schoot de bal hard in het doel. Aanvallend stonden we nu veel beter, en ook achterin stond het wat scherper nu. Desondanks kreeg VIOD nog steeds mogelijkheden, maar niet zo veel en gevaarlijk als in de eerste helft. Een gevaarlijke voorzet werd onderschept door keeper Gretha. Aan de andere kant scoorden we bijna uit een corner, maar de bal vloog net langs de paal. En even later kon Anneke uithalen na een afgeslagen corner, maar de bal vloog net over het doel heen. De bal wilde er maar niet in bij ons. En dan was het ineens weer VIOD die de 3-1 scoorde, net op het moment dat de gelijkmaker er eigenlijk aan zat te komen. Maar een minuut later maakten wij gelukkig snel de 3-2. Een voorzet van Brenda werd weer feilloos ingeschoten door Elske. Vlak voor tijd probeerden zowel Charlotte als Elske het nog met goede afstandsschoten, maar weer was daar dan die keeper die de goede schoten uit het doel wist te houden. De ballen vlogen er maar niet in, en zo werd de wedstrijd verloren met 3-2.

Helaas weer verloren, en nu was het ook nog eens erg zuur omdat we hier echt wel hadden kunnen of moeten winnen. De eerste helft was gewoon niet goed genoeg voor ons doen, en de tweede helft gingen de goals er heel moeilijk in bij ons, waar we normaal gesproken niet heel veel moeite mee hebben. Volgende week hopelijk wel, want dan staat de derby tegen Blija/Holwerd op de planning, thuis in Ferwerd. Die moet wel gewonnen worden!