Nieuws

WBM dames "eerste bekerwedstrijd"

De WBM dames winnen de eerste bekerwedstrijd met 0-11 op bezoek bij CVO

Zaterdag 2 augustus 2017 mochten de dames eindelijk weer voetballen. Nu onder de afkorting WBM in plaats van BWM, omdat het sportpark van Wardy de eerste thuisbasis is dit seizoen. Na vorig seizoen zijn Jetty (SC Stiens) en Tess (stage in Australië) gestopt bij ons, en dit seizoen mogen we 4 nieuwe speelsters verwelkomen: Elske (terug van weggeweest), Lise (gekomen van Be Quick VR3) en Boukje en Pietsje.

Er werd vandaag gespeeld voor de beker, en we zijn ingedeeld in een poule samen met CVO VR1, St. Annaparochie VR2 en GAVC VR1. Vandaag speelden we eerste wedstrijd in Vrouwenparochie tegen CVO. We hadden vandaag 16 speelsters: Ilse, Gaby, Esther, Hanneke, Brenda, Anneke, Charlotte, Boukje, Pietsje, Lise, Elske en van de MO17 Khaila, Marieke (keeper), Hester, Femke en Berber. Een erg brede selectie, wat wel lekker is voor een eerste wedstrijd met mooi weer.

De wedstrijd ging vandaag eigenlijk maar één kant op, en dat was richting het doel van CVO. Na 3 minuten was het al raak voor ons. Een voorzet van Lise werd door Elske in het doel van CVO geschoten. En na 5 minuten stond het al 0-2. Khaila haalde links van het doel uit en schoot de bal strak over de grond in de goal. Een geweldige start van onze kant! Na 10 minuten kreeg CVO de eerste kans, nadat de scheidsrechter een terugspeelbal zag in een verkeerd geraakte bal van Esther die Marieke in de handen pakte. Uit deze makkelijk gegeven vrije trap kreeg CVO een enorme kans, maar die schoten ze hoog over gelukkig. Aan de andere kant probeerden wij het met schoten, maar de ballen vlogen er (nog) niet in. Het voetbal was soms nog wat chaotisch. Na bijna 20 minuten kreeg CVO een vrije trap op een mooie plek na een noodingreep van Gaby. De vrije trap werd goed ingeschoten en via Marieke ging de bal tegen de lat. De rebound werd gemist. In de counter kon Elske bijna scoren, maar de keeper kwam goed uit. In de 23e minuut werd het wel 0-3 door Elske. Even later kreeg Hanneke een kans na een mooie pass van Charlotte, maar het schot ging net langs de kruising. Weer even later werd het 0-4 door Brenda. En vlak daarna 0-5 door een prachtig afstandsschot van Charlotte. En vervolgens vloog ook de 0-6 er in. Een mooie pass van Femke belandde bij Brenda die scoorde. Een paar minuten voor rust leek het 0-7 te worden. Charlotte schoot weer van afstand, de keeper blokte en Berber schoot de rebound erin. Berber stond blijkbaar buitenspel, dus de goal werd afgekeurd.

Vlak na rust leek het snel 0-7 te worden, maar de keeper wist te redden na een mooie combinatie tussen Elske en Berber. En even later had het 0-7 moeten worden. De keeper was ver uit het doel, en Elske kon op open doel uithalen maar schoot helaas naast. Anneke had ook bijna een assist op haar naam, maar Berber kon de voorzet niet omzetten in een doelpunt. In de 60e minuut werd het eindelijk 0-7 door een goed schot van Berber. Vijf minuten later werd het 0-8 door Brenda. Na 70 minuten kreeg CVO ook eindelijk weer eens een kans, en een hele grote, maar die wisten ze zelf te verprutsen. Aan de andere kant maakte Khaila de 0-9. Een mooie pass terug op Charlotte die de bal vervolgens diep gaf waardoor Khaila 1 op 1 met de keeper kon scoren. Met nog een kwartier te gaan kreeg Elske weer een grote kans, maar die schoot ze weer net naast. Even later maakte ze wel de 0-10 met een heerlijk schot in de kruising. Een schot van Ilse belandde nog in het zijnet. En Brenda maakte uiteindelijk de 0-11 door eerst een verdediger weg te spelen en vervolgens de eindstand op het bord te zetten.

Vandaag hadden we dik verdiend gewonnen, en we hadden eigenlijk nog wel meer moeten scoren. Maar een goed resultaat, en iedereen heeft weer minuten kunnen maken. Het spel kan nog wat beter, maar goed gespeeld voor de eerste wedstrijd van het seizoen! Volgende week mogen we in Ferwerd tegen GAVC, wat waarschijnlijk een stuk spannender zal worden dan vandaag. Alle support is welkom!