Nieuws

FC BWM dames winnen de laatste wedstrijd

Op zaterdag 27 mei werd de laatste wedstrijd van het seizoen 2016-2017 gespeeld door de dames. Er werd gevoetbald in Marrum tegen WWS VR1. Deze ploeg zou niet een al te lastige tegenstander moeten zijn, gezien de stand in de competitie, maar dit is geen garantie op succes, zoals eerder al was gebleken (tegen Frisia o.a.). We misten vandaag weer een aantal speelsters, dus waren Khaila en Berber uit de M017 er weer bij. Zo hadden we 3 wissels vandaag. Geen overbodige luxe, want er werd vandaag gevoetbald in zeer zomerse omstandigheden (of tropisch). Ook daarom werd er vandaag maar 2x een half uur gespeeld. De tweede plek was voor ons al binnen, en WWS kon ook niks meer bereiken. We speelden vandaag met Gaby op doel, omdat zowel Alie als Marieke er niet bij waren vandaag.

We begonnen goed aan de wedstrijd. WWS was in de vandaag vrij kansloos, en het spel speelde zich dan ook vooral op hun helft af. Binnen een paar minuten hadden we al voor kunnen staan. Jetty ging vanaf de zijkant richting het doel, maar haar schot ging recht op de keeper af. Na 8 minuten kreeg ook Brenda eenzelfde mogelijkheid, maar ook die schoot op de keeper. Na 10 minuten was WWS er uit, maar Gaby kon met niet al te veel moeite een goal voorkomen. Na een kwartier spelen was er de eerste drinkpauze. We waren de betere ploeg, maar veel echte kansen waren er nog niet geweest. Na de drinkpauze kwam WWS voor onze goal, maar Gaby wist echt gevaar te voorkomen. Aan de andere kant was een mooie combinatie op links tussen Khaila en Charlotte, en Khaila kon na een mooie steekpass vandoor. Die twijfelde niet en schoot de bal in het doel, eindelijk de verdiende 1-0. En niet veel later was Khaila er weer vandoor, na weer een mooie steekpass vanaf het middenveld. Ze schoot in de eerste instantie op de lat, maar de bal belandde weer voor haar voeten, en vervolgens simpel in de goal, 2-0. En weer vlak daarna ook de 3-0 en een hattrick voor Khaila in 10 minuten! Na een mooi balletje tussendoor kon Khaila weer op de keeper af, en die schoot ze keurig in het hoekje. Hierna werden er ook door Charlotte schoten afgevuurd op de goal van WWS, maar de keeper had het daar niet zo moeilijk mee. Alleen één schot ging via de keeper nog maar net naast. Vlak voor de rust maakte Khaila nog een goal, en weer na een mooie pass vanaf het middenveld, de keeper bleef in het doel, en Khaila maakte beheerst af. Na een half uur spelen en een tussenstand van 4-0 was het rust.

Na de rust kwam WWS er bijna gevaarlijk uit, maar Anneke greep goed in. Wij speelden nog niet super in de tweede helft, en zo kon WWS toch eens eruit komen. Maar WWS bakte er aanvallend ook niet veel van, dus Gaby kon simpel de bal pakken. 10 minuten na de rust kreeg Hanneke een vrij grote kans na een mooie pass van Jetty, maar ze wachtte te lang, en daardoor kon de keeper ingrijpen. Na bijna 20 minuten spelen in de tweede helft kreeg Brenda ook een erg grote kans, nadat ze knap het halve veld over was gedribbeld met de bal, maar haar schot was makkelijk te redden voor de keeper. Uit een voorzet van Brenda schoot een verdediger de bal langs de goal, en uit de daaropvolgende corner ook maar net. Een schot van Brenda werd vrij makkelijk gered door de keeper. Een hard schot van Berber werd ook gered door de keeper. Met deze kansen eindigde de wedstrijd langzaam, en de eindstand was vandaag 4-0.

Een verdiende overwinning op deze bloedhete zaterdag, allemaal rode koppen. Mede daarom en om de behaalde 2e plek dit seizoen, kregen alle dames een ijsje cadeau na de wedstrijd. We hebben een goed seizoen gedraaid, vooral met een nieuw samengesteld team, en dus kunnen we tevreden terugkijken op het seizoen. Nu op naar volgend seizoen, en hopelijk is iedereen dan weer vrij van blessures. Even kijken wie er bij komen, en misschien nog weggaan, en dan weer lekker voetballen!